Соц. мережі
28 квітня 2021
6 must-see TED Talks

TED-Talks – це проект американського некомерційного фонду, в межах якого талановиті та успішні науковці, бізнесмени та громадські діячі читають лекції на різну тематику.

Лекції TED зовсім не схожі на університетські. Як правило, кожен виступ – це захопливий перфоменс, що нагадує інтелектуальний стенд-ап.

Пропонуємо вам підбірку з шести TED Talks, які зацікавлять вас з перших секунд перегляду 😉

🔹 Чи вбивають школи креативність?

Сер Кен Робінсон наводить цікаві і глибоко хвилюючі аргументи на користь створення системи освіти, яка виховує, а не підриває творчість.

📺 Sir Ken Robinson - Do schools kill creativity?

🔹 Як говорити так, щоб вас слухали

Чи мали ви коли-небудь відчуття, що вас ніхто не слухає? Варто лише почати говорити – вас перериває хтось більш гучний та, очевидно, вагомий. У такому випадку вам допоможе Джуліан Трежер.

📺 Julian Treasure - How to speak so that people want to listen

🔹 Як мова вашого тіла може визначати вашу особистість

Мова тіла впливає на те, як ми виглядаємо в очах інших. Згідно з дослідженнями, про які говорить Емі Кадді, секундний погляд виборця на обличчя кандидата на 70% визначає склад сенату та місця у губернаторських кріслах.

📺 Amy Cuddy - Your body language may shape who you are

🔹 Як великі лідери надихають на дії

Чому першими здійснили політ саме брати Райт? У чому секрет Apple? Саймон Сінек відповідає на ці питання за допомогою винайденої ним формули, що називається "Формула золотого кола".

📺 Simon Sinek - How great leaders inspire action

🔹 Сила вразливості

Цій лекції передували 6 років досліджень, тисячі інтерв'ю, публікація книги та нової наукової теорії. Вчена-соціолог Брене Браун поставила собі за мету визначити, що саме відрізняє людей у щасливих відносинах, де їх приймають і кохають, від нещасних, які цього не мають.

📺 Brene Brown - The power of vulnerability

🔹 10 способів покращити спілкування

Десятки років Селеста Хедлі працювала ведучою на радіо. Проаналізувавши весь свій досвід спілкування, вона сформувала 10 золотих законів комунікації, які для багатьох людей все ще залишаються таємницею.

📺 Celeste Headlee - 10 ways to have a better conversation

#pnu_profkom #пну_профком #pnu #пну #tedtalks

Сповіщення